wat staat er op de agenda van dit nieuwe seizoen?

 




De lijst met activiteiten wordt steeds weer aangevuld.


Hier is een kort overzicht. Voor meer info: scrol naar beneden

1) Putten uit de Bron: voor wie het r.k. geloof wil (her) ontdekken

2) Round Robin: een boekje dat rondgaat en gevuld wordt met teksten, tekeningen, recepten en andere creativiteit. Thema:  het goede leven.

3) Sciptio divina: een online schrijfoefening aan de hand van een bijbeltekst 

4) Maandelijks mediteren 

5) Mensen van de Weg 


1) Uitnodiging online cursus: Putten uit de Bron

Voor wie het r.k. geloof wil (her) ontdekken.

Je bent ooit gedoopt. Je herinnert je misschien nog je eerste communie. Wie weet werd je gevormd aan het eind van de basisschool. Maar toen je als jongere je eigen weg koos, liet je het los. Het leek allemaal niet zo belangrijk.

Nu heb je misschien een partner voor wie geloof belangrijk is. Of kinderen die onverwachte vragen stellen over God. Misschien ben je door iets verdrietigs na gaan denken over de zin van het leven. Of ben je (opnieuw) geïnteresseerd in het geloof van je (groot) ouders.  Als dat zo is, lees dan verder!

We nodigen je uit voor een serie van zes maandagavonden waarin je samen met anderen kan ontdekken wat het geloof je te zeggen heeft. Onderwerpen die langskomen zijn: God op je eigen levensweg, de betekenis van feestdagen, hoe lees je de Bijbel, wie is Jezus, hoe kun je bidden?

Als je nog niet gedoopt of gevormd bent of nog geen eerste communie hebt gedaan, zijn deze avonden een prima voorbereiding daarop, mocht je dat willen. Voor jullie komen er nog 2-3 bijeenkomsten in een kerk bij.

                                                                                                                                                                     Wanneer: maandagavond van 19.30-21.00 uur

      26 oktober, 23 november, 14 december 2020,

                 11 januari, 8 februari en 8 maart 2018.

Waar:        Online, via Zoom 

Kosten :   we gebruiken het boekje Youcat, jongerencatechismus van de katholieke kerk, van de Oostenrijkse bisschoppenconferentie,  Lannoo, 2011,  9789020995466 ,  €22.  Het boekje moet je zelf aanschaffen. Mocht je zelf gedoopt willen worden of communie of vormsel willen doen, dan komen er nog wat extra kosten bij. Mochten kosten een probleem zijn, laat het dan weten bij je aanmelding.

 Opgave:     uiterlijk 12 oktober 2020 bij  vorming@3eenheidparochie.nl 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2) Round Robin

Een Round Robin boekje is een rondreizend creatief project waarin alle groepsleden starten met een eigen blanco boekje. De boekjes reizen rond in de groep en iedere deelnemer vult een aantal pagina’s in de boekjes naar eigen inzicht: met tekst, foto’s, tekeningen en wat je maar wilt. Het thema van deze ronde is #hetgoedeleven. Waar associeer jedie woorden mee? Wat is goede leven? En wat is dat in 2020-2021?

Na een aantal maanden komt het boekje weer terug bij de oorspronkelijke eigenaar, maar nu vol bijdragen van de andere deelnemers, speciaal voor elkaar gemaakt. Als de boekjes vol zijn, ontmoeten we elkaar in een gezellige bijeenkomst.

Wanneer: oktober 2020– februari  2021

Kosten: iedereen koopt zelf een boekje en evt. andere benodigdheden

Begeleiding: Marion Korenromp, pastoraal werkster

Aanmelden – vóór 12 oktober – en meer info:  vorming@3eenheidparochie.nl    www.roundrobin.nl.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Online: scriptio divina.

Bijbelteksten. Soms zijn ze oud. Soms zijn raadselachtig. De ene keer raken ze je, de andere keer weet je niet wat je er mee moet. Maar hoe oud of raadselachtig ook, er is altijd één woord in die tekst dat van waarde kan zijn voor jou, hier en nu. Stel: de Spreker ervan schenkt je, telkens als je een bijbeltekst leest, één zo’n woord cadeau, als blijk van Zijn vriendschap. Eén woord dat je nu iets te zeggen heeft. Zou je dat cadeau dan willen ontvangen en open willen maken?

Ik bied je een schrijfoefening waarin je dat ene woord in een bijbeltekst ontdekt en waarmee je kan ontdekken wat dat woord jou nu te zeggen heeft.

Je doet die oefening in een groep, maar toch voor jezelf. Vanwege de huidige onzekere omstandigheden doen we die online.

Ervaring met schrijven is niet nodig. Het gaat om het proces, we maken geen ‘mooie’ of ‘affe’ teksten. Ook is er geen voorkennis van de Bijbel nodig.

Eerdere deelnemers zeiden:

Het geeft zoveel rust..

Het is een verrijking...

Het is een confrontatie met mezelf, maar dat is ook helend...

Het is intensiever dan ik dacht, maar ook waardevoller!

Bijzonder dat ik, als ongelovige, er ook zoveel uit kan halen....

 

Data:

Maandag 5 oktober

Maandag 2 november

Maandag 7 december,

Telkens van 9.30-11.30 uur

 

Praktisch
Aanmelding: je kunt je per keer aanmelden op vorming@3eenheidparochie.nl, uiterlijk de vrijdag voorafgaand aan de geplande bijeenkomst
Kosten: gratis
Begeleiding:  Marion Korenromp, pastoraal werkster
Waar: online via Zoom. Er is vooraf hulp beschikbaar om op afstand te helpen het Zoom-programma te installeren.
Nodig: computer of tablet met goede/stabiele internetverbinding. Pen en papier. Een kaarsje en lucifers/aansteker De betreffende bijbeltekst wordt je daags tevoren toegestuurd. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4Maandelijks mediteren gaat weer starten!

Wie al (weinig of veel) ervaring heeft met christelijke meditatie, is van harte welkom bij de maandelijkse meditatiebijeenkomsten. Elke maand doen we weer een andere meditatievorm, soms iets bekends en soms iets nieuws. Na afloop is er altijd gelegenheid om nog even na te praten met een kop koffie of thee. Als je wilt, kun je elke maand een uitnodiging per e-mail ontvangen.

 Data: 15 september, 27 oktober, 17 november en 8 december

Locatie: Ontmoetingskerk (kerkzaal)

Begeleiding: Marion Korenromp  en Irene van der Meulen (predikante pgij)

Aanmelding noodzakelijk (in verband met coronamaatregelen) tot 24 uur van te voren bij Marion Korenromp mar.korenromp@outlook.com 030 6878446  

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 Mensen van de Weg (doorgaande groep van het voorjaar 2020) 

Mensen van de weg is een gezamenlijke zoektocht naar Jezus' levensweg. We beginnen telkens met een levensvraag die iedereen weleens heeft: hoe kom ik tot rust, hoe maak ik mijn omgeving mooier, met wie ga ik om? In Mensen van de weg onderzoeken we samen hoe Jezus met deze vragen omging. Zo komt vanzelf de vraag op of Zijn weg begaanbaar is voor jou.

Begeleiding: Marion Korenromp (r.k. pastoraal werker) en ds. Irene van der Meulen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

trage vragen

Op reis met de Drie Koningen, 12 heilige nachten

labyrint 10 (van de 12): Maria labyrint in Wernhout (NB)